Cap II Fila 7- Scrieri in caps lock

In camera in care-si adormea tacerea mirosea a lavanda si a floare de magnolie. Cearceafurile netede, abia intinse o asteptau sa-si odihneasca trupul. Iar trupul li se darui. Doar el si tacerea. In rest era un zbucium ciudat, un vulcan interior ce nu-si gasea locul.
Se ridica in capul oaselor si cauta in sertarul cu medicamente. Le zapacea cu o mana stanga. Le tot studia si cauta in ele un calmant.
- Un calmant al carei stari ??!! ... gandi EA.
Lua la risc doua somnifere diferite din plante, apoi increzatoare se reintinse in asternuturi. Se invartea la fiecare minut, ele ardeau, era cald, era frig, era o stare fara de stare.
Reaprinse lumina si-si puse in ibricul de cafea cu lapte. Cana dogorea. Baut cate putin ca si cum ar fi baut din nectarul florilor, din cupa vietii fara de moarte.
Astazi la birou isi iesise din pepeni. Se auzea inca in minte cu al ei ton imperativ. Certa, certa fara mila si taia orice replica. Nu era normal acest comportament pentru EA. Nu-si gasea inca nicio scuza. Se dojenea in gand.
Reincerca sa adoarma ziua, dar clocotul nu inceta. Ar fi vrut sa plece pe strada, dar ...era noapte, bezna. Intr-un tarziu isi puse pe ea, cu miscari domoale, niste haine lejere. Apoi iesi din casa ca un hot, tiptil, tiptil.
Aerul o izbi in fata, era rece. Merse cativa pasi spre o banca, se aseza cu picioarele adunate sub ea. EA si tacerea priveau luna. O luna mare, rotunda, poate prea rotunda si prea luminoasa ca o placinta de bostan in toamna.
Stia ca va fi o noapte in care n-o sa doarma, stia ca abia spre dimineata se va relaxa, stia ca oricate calmante ar lua, clopotul interior isi va bate dangatul pana va obosi.
Mai trecuse prin umilinta si revolta, mai trecuse prin stresul cotidian si nevroticele stari nocturne, dar ceva in plus se cuibarise in inima ei ...si n-o lasa sa respire. Gust de venin si de miere. Ametea, se clatina. Noroc ca banca ii era sprijin.
Efectul somniferelor , gandi EA, dar imediat isi arcui gandul surazand trist.
Nu , nu era acel efect intarziat, era mult mai mult.
Isi stranse genunchii la piept si izbucni in hohote. Viata o juca pe degete asa cum vroia ea...iar EA se supuse ca o copila nestiutoare. Acum platea cu bucati din ea.

"Brandusa Simmb - Scrieri in caps Lock

CARTE VIRTUALA


- pag. 17 -






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ea - in Africa

Intregire