Cap II Fila 6 - Scrieri in caps lock

Sambetele treceau incet precum picatura de apa prelinsa pe geamul aburit.
Dimineata de toamna ce pisca obrajii placut, aproape surprinzator. Vara trecuse, vacantele erau deja uitate.
Arunca patura pufoasa de pe ea, intr-o maniera brutala, de parca s-ar fi trezit intr- o zi de luni mult prea tarziu. Cu o mana desena invizibile dungi pe pereti, ca si cum s-ar fi sprijinit de ei din dormitor si pana in bucatarie.
 O gura de cafea, radioul deschis, nu , nu TV-ul, nu-i placeau stirile teribile de la prima ora.
 Apoi si aminti ca-n noaptea abia trecuta  fusese furtuna de ganduri. Nu reusise sa adoarma decat tarziu. Iesise din casa afara, cauta o banca in parcul din apropiere si-si revizui atitudinea fata de ea. Cumva lancezise iar pe covorul verde si asteptase ca anotimpul ei sa treaca. Bause gura de Martini pe care scontase sa o adoarma, dar efectul trecuse mai rapid decat cunostea.
Vecinul de deasupra nu mai aprindea lumina in casa si se tot impiedica de lucruri, ori facea din el o groapa de gunoi si nu-si mai tinea capul de aburii alcoolului. Treaba lui, viata lui, gandi EA.

Putina miscare nu-i strica. Incalta o pereche confortabila de tenisi, lua un hanorac mai gros si porni spre muntele din apropiere. Mergea grabit, nu-si dorea soarele puternic din orele pranzului. Va alerga, asa cum ades o facea, alergand din ea toate acele reziduuri din starile ce-o bulversau. Era un alt gen de curatenie.
Saluta in drum cativa cunoscuti, ce-si aratau fetele somnoroase si care abia inganau un "Buna dimineata !". Devenise distractiv, oamenii nu-si asteptau diminetile, iar expresia fetei lor o arata foarte clar.

Facuse deja o tura cand din spatele ei o siluieta isi facu aparitia :
- Buna dimineata, nu stiam ca  faci sport ?!
- Ups, esti treaz, adica  bbbb... am vrut sa spun... , balbai EA, te-ai trezit ?
- Din ce ? :)) Intreba el mirat, tragand adanc aer in piept, nitel sacadat.
- Pai noaptea vii tarziu, te impiedici, ...si na, am dedus ca nu prea dormi.
  Nu-i raspunse, dar mari pasul in alergare.
- Hei colega, daca tot vrei sa faci asta accelereaza putin, nu suntem la maratonul lenii...hai, hai, mai rapid, macar ultima tura, asa, haiiii !
 O ambitionase. Ii va arata EA ce poate. O tinu asa in pas cu el inca o tura, apoi se sufoca si rase nervos. Nu-i mai iesea, dar putea rade de toata treaba asta.
El o lasa cu mult in urma, apoi reveni sa-i raspunda intre respiratii greoaie.
- Nu asa se face sefa, cand te apuci de  alergat o faci in fiecare dimineata sau macar in fiecare seara. Normal ca esti out din prima. De cati ani nu mai practici asta ?? ...si apropo am un catel, cam tanar si cam nebun, el sare noaptea prin casa. Il tin la parinti la curte, dar uneori seara ma prinde cu gura de pantaloni si nu ma lasa sa plec, dupa ce iau cina impreuna cu ai mei. Asa  ca ii deschid portiera si-l aduc cu mine. Da, stiu ca face zgomot, o sa vorbesc cu el si-o sa-i explic ca te supara. Ne educam da, promitem.
Si rase de parca era cea mai buna gluma din univers.
Apoi ii deschise si ei portiera.
- Hai cu masina, ajunge cat ai fortat masa musculara astazi, te duc gratis acasa !
_________________________________________________
"Brandusa Simmb - Scrieri in caps Lock

CARTE VIRTUALA


-pag. 16 -





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ea - in Africa

Gand de cafea tare